Coaching Assessments: 14 Best Questionnaires and Tests

Coaching Assessments

Hoewel uw cliënt misschien één overkoepelende ambitie voor ogen heeft, is een succesvol coachingprogramma gebaseerd op vele doelstellingen.

Om de voortgang te meten, de interesses van een cliënt te peilen en erachter te komen wat hem drijft, zou elke coach op zijn minst een paar go-to-assessments in zijn arsenaal moeten hebben. Als u op zoek bent naar nieuwe bronnen om toe te voegen aan uw toolkit, of erover denkt om uw eigen hulpmiddelen te creëren, dan is deze handleiding iets voor u.

Klaar om uw eigen coaching assessments te digitaliseren? Ga aan de slag met Quenza’s proefperiode van $ 1, voor 30 dagen onbeperkte toegang tot alle tools die je nodig hebt.

Hoe u coaching-beoordelingsinstrumenten kunt gebruiken

Coaching is een zeer persoonlijke benadering van ontwikkeling, en assessments zijn absoluut essentiële hulpmiddelen als het gaat om het vormgeven van het traject van een cliënt en de context waarin dit plaatsvindt.

Als u wilt dat beoordelingsinstrumenten een waardevolle rol spelen in het coachingproces, moet u uw instrumenten strategisch kiezen.

Coaching assessments hebben een aantal belangrijke toepassingen, zowel voor professionals als voor hun coachees:[1]

 • Help coaches hun cliënten te begrijpen, bijvoorbeeld hun eigenschappen, interesses, behoeften, sterke en zwakke punten
 • Informeer bij de initiële of doorlopende programma-ontwikkeling, coaches kunnen bijvoorbeeld meer relevante interventies en middelen delen, of een op maat gemaakt coachingprogramma ontwikkelen op basis van de doelstellingen van hun cliënt
 • Faciliteer de ontwikkeling van zelfbewustzijn bij coachees, bijvoorbeeld door hun interne en externe hulpbronnen beter te begrijpen
 • Het mogelijk maken dat de voortgang wordt gemonitord, bijvoorbeeld door pre- en posttests in programma’s voor de ontwikkeling van vaardigheden, en
 • Hoewel deze meer onder de noemer ‘evaluatie’ dan onder beoordeling vallen, kunnen veel vragenlijsten coaches ook helpen de effectiviteit van hun interventies en aanpak te vergroten.

Hoewel er tegenwoordig geen tekort is aan psychometrische schalen, feedbackformulieren en andere meetinstrumenten, gaat het effectief gebruiken van de inzichten die ze kunnen onthullen over het begrijpen van wat je met de kennis gaat doen.

Als je wilt dat beoordelingsinstrumenten een waardevolle rol spelen in het coachingproces, betekent dit dat je je instrumenten strategisch moet kiezen.

Gerelateerd: Uitgebreid begrip van het mentale statusexamen: definitie, sjablonen en software 

10 populaire beoordelingsvragenlijsten

Voortbouwend op de bovenstaande lijst met voordelen, volgen hier enkele van de meest voorkomende scenario’s waarin verschillende coachingsassessments waardevol kunnen zijn:

 1. Het beoordelen van leerstijl, behoeften, sterke punten, waarden of interesses: Populaire voorbeelden zijn persoonlijkheidstypebeoordelingen zoals de Myers-Briggs Personality Type Assessment (MBTI), VIA Inventory of Strengths (VIA-IS) en motivatiebeoordelingssystemen zoals Fingerprint for Succes .[2][1]
 2. Doelstellingen en behoeftenanalyses: bijvoorbeeld beoordelingen van levenstevredenheid die klanten helpen de belangrijkste aandachtsgebieden te identificeren of beoordelingen van trainingsbehoeften voor workshops en werknemersprogramma’s
 3. Het meten van voortdurende voortgang en resultaten: Bij regelmatig gebruik tijdens een programma, kunnen hulpmiddelen zoals de Process Evaluation Scale (PES)[1] kan inzicht geven in de voortgang van een cliënt.

Zelfs met deze zeer korte lijst van bekende psychometrische tests is het gemakkelijk in te zien hoe veelzijdig assessments kunnen zijn in een ontwikkelingscontext.

Dus wat zijn enkele meer specifieke tools die u binnen uw niche kunt gebruiken?

3 beste levenscoachingsbeoordelingen

Wheel of Life Coaching-beoordelingen
Het coachingsassessment ‘Wheel of Life’ helpt cliënten hun aandacht te richten op de levensdomeinen waarover zij het minst tevreden zijn.

Life coaching gaat over het empoweren van cliënten in hun streven naar meer voldoening en persoonlijke prestaties.

Dit is waar instrumenten die waarden, behoeften en levenstevredenheid meten bijzonder nuttig kunnen zijn. Hier zijn een paar voorbeelden.

 1. Het levenswiel: Zoals hierboven weergegeven, nodigt deze tool cliënten uit om te beoordelen hoe tevreden ze zijn met de verschillende domeinen van hun leven. Het verkennen van gebieden als gezondheid, vrienden en partner kan coachees helpen levensdomeinen met lage scores te identificeren en acties te overwegen die hun tevredenheid op die domeinen kunnen vergroten. Een aanpasbare digitale versie van deze beoordeling is beschikbaar in de uitbreidingsbibliotheek van Quenza, of u kunt uw eigen versie maken met Quenza’s unieke blanco sjabloon Wheel of Life .
 2. Tevredenheid over het levensdomein : Deze Quenza-uitbreiding vraagt ​​coachees ook om na te denken over hun tevredenheid over levensdomeinen zoals geld, werk, gezondheid, familie, vrienden, leren en partner. In tegenstelling tot het Wheel of Life beoordeelt deze tool 16 verschillende domeinen en is beschikbaar in een klassiek vragenlijstformaat, zoals hieronder afgebeeld.
 3. Emotiemaskers: Hier is een nuttige beoordeling van de emotionele intelligentietraining die cliënten kan helpen meer zelfbewustzijn te ontwikkelen. Deze oefening moedigt coachees aan om na te denken over de emoties waardoor ze zich ongemakkelijk voelen, en de manieren waarop ze die gevoelens proberen te verhullen.
Quenza Coaching test de tevredenheid over het levensdomein
Quenza’s tool ‘Life Domain Satisfaction’ is een zelfrapportagevragenlijst die het zelfbewustzijn van cliënten over hun huidige levenstevredenheid vergroot.

4 hulpmiddelen voor loopbaan- en executive coaching

Schalen voor emotionele intelligentie zijn ook zeer relevant bij coaching van leidinggevenden en leiderschap , naast beoordelingen van sterke punten, beoordelingen van communicatiestijlen en hulpmiddelen die waarden meten.

Nu organisaties steeds meer de nadruk leggen op op kracht gebaseerd leiderschap, bieden dit soort maatregelen bijna altijd waardevolle inzichten die coachees helpen nieuwe vaardigheden en benaderingen te ontwikkelen.

Met een beter inzicht in hun unieke troeven en ontwikkelingspunten kunnen cliënten van loopbaancoaching ook doelen stellen die aansluiten bij hun behoeften, en hun sterke punten benutten bij het nastreven ervan.

Quenza Top 5 Waarden Coaching Assessments
Quenza’s ‘Top 5 Waarden’-oefening kan worden gebruikt om het bewustzijn van een leider te vergroten over de waarden die het meest relevant zijn voor zijn of haar doelen.

Afhankelijk van de doelstellingen van uw coachee kunnen de volgende assessments nuttig zijn. Deze Quenza-uitbreidingen kunnen worden verzonden zoals ze zijn via het platform of worden aangepast met uw eigen aanpassingen:

 1. De top 5 waarden : Zoals hierboven weergegeven, helpt deze vragenlijst cliënten bij het kiezen en prioriteren van hun waarden, zodat zij hun tijd en moeite kunnen besteden aan het nastreven van hun doelen.
 2. Sterke punten tijdens en na uitdagende tijden : Deze coachingvragenlijst nodigt coachees uit om de sterke punten te onderzoeken die ze kunnen gebruiken om uitdagende situaties te overwinnen, terwijl het ook hun denken over toekomstig gebruik van deze sterke punten vergemakkelijkt.
 3. Vind je Ikigai: deze tool voor loopbaancoaching is ontworpen om cliënten te helpen de betekenis en het doel van hun leven te ontdekken door hun waarden, vaardigheden en professionele kansen te identificeren en ermee in contact te komen.
 4. Het Rad van Behoeften : Met dit assessment kun je coachees ertoe aanzetten na te denken over de onvervulde behoeften die tot negatieve emotionele toestanden kunnen leiden en hen ervan kunnen weerhouden hun doelen te bereiken. Dit kan een bijzonder nuttige vragenlijst zijn voor carrièrewisselaars of cliënten die op zoek zijn naar een professionele volgende stap.

4 tests en quizzen om naar klanten te sturen

Zoals we hebben gezien, is er geen tekort aan coachingquizzen en -tests die in meer dan één setting kunnen worden gebruikt.

Het is zeer waarschijnlijk dat de volgende uitbreidingsvragenlijsten nuttig voor u kunnen zijn, of aangepast aan uw gezondheids-, mindfulness- of creativiteitscoachingcontext .

 1. Realiteiten die ik weiger te accepteren : deze oefening in vragenlijststijl kan nuttig zijn wanneer een cliënt zijn realiteit beoordeelt, vooral als het gaat om de obstakels die zijn groei in de weg staan. Je kunt deze Quenza-uitbreiding gebruiken om ze te helpen ontdekken hoe het leven anders zou zijn als je de onveranderlijke dingen van hun context zou kunnen accepteren.
 2. Inventarisatie van copingvaardigheden en sociale steun : Hier is een nuttige coachingquiz in reflectiestijl die zich richt op de manier waarop cliënten in het verleden met tegenslagen zijn omgegaan. Als coach kan dit u een goed beeld geven van de sociale ondersteuningssystemen, sterke punten en vaardigheden van uw cliënten, die allemaal van pas kunnen komen bij het plannen van hun sessies en programma.
 3. Maandelijkse Coaching Evaluatie: Quenza’s Maandelijkse Coaching Evaluatie helpt u te peilen hoe een cliënt zich heeft gevoeld op vier belangrijke gebieden van zijn leven. Dit instrument is een goed hulpmiddel om regelmatig te gebruiken en beoordeelt hun algehele perceptie van hun voortgang en hoe zij de sessies ervaren.
 4. Brief Needs Check-In: De Brief Needs Check-In is een vragenlijst en reflectieoefening in één. Deze tool kan u en uw cliënt niet alleen helpen patronen in hun dagelijkse behoeften te identificeren, maar kan ook worden gebruikt om de gewoonte op te bouwen om dit regelmatig te doen.

Hoe u eenvoudig uw beoordelingen kunt verzenden

Nadat u een passend assessment voor uw klant heeft gekozen, kunt u dit direct met hem delen via de Client App van Quenza.

Als u één uitbreiding verzendt, klikt u eenvoudig op ‘Toevoegen aan mijn activiteiten’ om een ​​aanpasbare kopie van de sjabloon in uw bibliotheek te maken. Door een uitbreiding aan uw Quenza-bibliotheek toe te voegen, kunt u deze bewerken in uw Activity Builder of rechtstreeks naar klanten sturen.

Als je het wilt delen als onderdeel van een coaching- of trainingsprogramma , kun je het eenvoudig als stap in een bestaand Pathway invoegen met behulp van Quenza’s Pathway-tools, zoals we hieronder hebben gedaan.

Quenza Coachingquiz
Met Quenza’s Pathway Builder kunt u coachingbeoordelingen invoegen in workshops, trainingsprogramma’s en coachingreeksen om met geplande tussenpozen enquêtes en quizzen te verzenden.

Met de Pathway Tools van Quenza kunt u ook de intervallen opgeven waarmee u wilt dat elke stap in uw programma automatisch aan klanten wordt afgeleverd.

Hier plannen we dat onze beoordeling wordt afgeleverd nadat onze klant de vorige oefening heeft voltooid.

Enquêtes en beoordelingen verzenden met Quenza: een voorbeeld

Nadat u uw enquêtes heeft verzonden, kunnen uw klanten deze in hun eigen tijd invullen, hoewel u ze wel een herinnering kunt sturen als ze wat motivatie nodig hebben!

Je kunt hun reacties in realtime volgen met behulp van Quenza’s app voor levenscoaching en het volgende bekijken:

 • Een lijst met alle beoordelingen die u heeft verzonden, per klant (op het tabblad Klanten)
 • De voltooiingsstatus van elk formulier (Ontvangen, In behandeling of Voltooid) en zodra ze zijn ingevuld
 • Hun antwoord(en) op elke vraag.

7 unieke functies inbegrepen in Quenza

Het versturen van assessments is één ding, maar het versturen van aantrekkelijke  assessments is een heel ander verhaal.

Met uw Quenza-abonnement vindt u ook een hele reeks functies waarmee u de voltooiingspercentages kunt maximaliseren en kunt experimenteren met verschillende gebruiksscenario’s:

 1. Quenza Groups is een geweldige manier om uw beoordelingen te delen met cohorten van maximaal 50 deelnemers tegelijk
 2. Met Quenza Notes kunt u privénotities maken tijdens sessies, of zelfs notities delen waar uw klanten commentaar op kunnen geven
 3. Naast beoordelingen bevat uw uitbreidingsbibliotheek ook een groot aantal aanpasbare meditaties, metaforen, reflecties en andere activiteiten
 4. U kunt achtergrondinformatie, verdere uitleg of vervolg op uw beoordelingen geven door multimedia-, Word- of spreadsheetbestanden te delen met Quenza Files
 5. Via Quenza Chat kun je vragen beantwoorden en realtime feedback geven, ook ideaal voor groepscoaching
 6. Met behulp van uw White Label-functie kunt u uw coachbranding toevoegen aan al uw beoordelingstools, en dat kan ook
 7. Bied een naadloos gepersonaliseerde ervaring door alles aan de app van uw klant aan te passen, van de interfacetaal tot uw professionele titel.

De rol van feedback bij coachingbeoordelingen

Feedback is een cruciaal onderdeel van het coachingproces en dient als brug tussen beoordelingsresultaten en bruikbare verbeterstrategieën. Het helpt cliënten hun sterke punten en ontwikkelingsgebieden te begrijpen, waardoor een groeimindset wordt bevorderd.

In de context van coaching assessments kan feedback verschillende vormen aannemen, zoals schriftelijke rapporten, mondelinge discussies of visuele representaties van gegevens. Effectieve feedback moet tijdig, specifiek en constructief zijn, met als doel cliënten te motiveren en hen te begeleiden bij het bereiken van hun doelen.

Coaches kunnen feedback gebruiken om de voortgang te benadrukken, patronen te identificeren en volgende stappen voor te stellen, zodat cliënten betrokken en proactief blijven tijdens hun ontwikkelingstraject. Bovendien zorgt het opnemen van feedback van klanten in het coachingproces voor een meer persoonlijke en responsieve aanpak, waardoor de algehele effectiviteit van de beoordelingen wordt vergroot.

Door hun methoden voortdurend te verfijnen op basis van de input van de cliënt, kunnen coaches een samenwerkingsomgeving bevorderen die cliënten in staat stelt verantwoordelijkheid te nemen voor hun groei en ontwikkeling.

Technologie inzetten bij coaching assessments

De afgelopen jaren heeft technologie een revolutie teweeggebracht in de manier waarop coaching assessments worden uitgevoerd en afgeleverd. Digitale platforms en hulpmiddelen hebben het voor coaches gemakkelijker gemaakt om beoordelingen af ​​te nemen, resultaten te analyseren en feedback te geven.

Deze technologische vooruitgang biedt verschillende voordelen, waaronder verbeterde toegankelijkheid, efficiëntie en nauwkeurigheid. Online assessments kunnen bijvoorbeeld door cliënten op hun gemak worden ingevuld, waardoor de noodzaak voor persoonlijke sessies wordt geëlimineerd en een flexibelere coachingervaring mogelijk wordt gemaakt.

Bovendien kunnen digitale tools directe feedback geven, waardoor coaches snel verbeterpunten kunnen identificeren en hun coachingstrategieën daarop kunnen afstemmen. Geavanceerde analyse- en datavisualisatietools kunnen coaches ook helpen de beoordelingsresultaten effectiever te interpreteren, waardoor diepere inzichten in het gedrag en de prestaties van cliënten aan het licht komen.

Bovendien kan technologie de voortdurende communicatie en samenwerking tussen coaches en cliënten vergemakkelijken, via platforms die videoconferenties, instant messaging en gedeelde digitale werkruimtes ondersteunen. Door deze technologische innovaties te omarmen, kunnen coaches de algehele effectiviteit van hun beoordelingen vergroten en een boeiendere en gepersonaliseerde coachingervaring bieden die voldoet aan de veranderende behoeften van hun cliënten.

Laatste gedachten

Er is een enorm scala aan tests, enquêtes en vragenlijsten beschikbaar die u in verschillende stadia van uw programma’s kunnen helpen.

Voordat u een instrument voor uw cliënten kiest of ontwerpt, moet u ervoor zorgen dat u duidelijk maakt wat u er precies mee wilt bereiken. Of het nu gaat om het stellen van doelen, levenstevredenheid of een gedegen overzicht van de sterke punten van uw cliënt, een beetje planning vooraf zal u helpen een coachingsassessment te creëren dat niet alleen effectief is, maar ook boeiend en motiverend!

Wil je eens proberen een coachingsassessment op te stellen? Ontgrendel uw Quenza-proefabonnement van $ 1 om aan de slag te gaan en geniet van 1 maand volledige toegang tot al deze sjablonen en meer.

Referenties

[referentielijst]

About the author

Catherine specializes in Organizational and Positive Psychology, helping entrepreneurs, clinical psychologists and OD specialists grow their businesses by simplifying their digital journeys.

Comments

 1. GE Gail Robinson, EdS

  Greetings –
  Good balanced article. Function and personal exploration!

  I have a background with Special Needs populations and administration. BS in Psychology. I enjoyed the article especially since I have coached my career with a wide range of individuals and needs.

  I was looking at this for assessment tools. I am in the post-grad Coaching Organization Certificate program at UGA and found this helpful info.
  Best luck with continued success-

Leave a reply

Your email address will not be published.